Hotel Transylvania 2 (NV) | Filmfreak (2024)

Hotel Transylvania 2 (NV)

Hotel Transylvania 2 (NV) | Filmfreak (1)

Hotel Transylvania 2 (NV) | Filmfreak (2)


3d

Hotel Transylvania 2 (NV) | Filmfreak (3)

verdeler

Hotel Transylvania 2 (NV) | Filmfreak (4) Sony Pictures Releasing

acteur/actrice (4)

Hotel Transylvania 2 (NV) | Filmfreak (5) Ludo Hellinx → Drac (stem)

Jacques Vermeire → Vlad (stem)

Arne Vanhaecke → Jonathan (stem)

Wine Dierickx → Davis (stem)

Hotel Transylvania 2 (NV) | Filmfreak (6)

Er is wel wat veranderd in Hotel Transylvania. Laat ons zeggen dat de regels wat versoepeld zijn, dat het allemaal wat losser is (dan in de eerste film). Waar vroeger sprake was van een strikte selectie van de gasten en bezoekers – enkel monsters of enig ander creepy, scary tuig dat hier kon voor doorgaan – komen de monsterlijke aanwezigen nu al eens in contact met… mensen ! Meer nog, waar Mavis in de eerste film nog op zoek was naar de liefde van haar leven is de 125-jarige vampier met de zwarte lippen nu getrouwd met mens Johnny en – alle duivels en vampieren nog aan toe – de twee hebben zelfs voor een nakomeling gezorgd. Dennis lijkt niet echt een vampiertje maar een lief kereltje met een haardos die qua kleur vergelijkbaar is met die van de leadzanger van Simply Red maar dan met een enorm volume. Opa Drac(ula) controleert op regelmatige basis in hoeverre Dennis’ hoektandjes/slagtandjes er al door komen maar weet dat dit nog kan tot op de vijfde verjaardag dus blijft het voor hem bang afwachten.

Mavis en haar menselijke, sterfelijke echtgenoot Jonathan vinden het allemaal niet zo erg en vertrekken op reis naar Santa Cruz in het verre Amerika waar ze hun (schoon)ouders zullen bezoeken : Mike en Linda (Nick Offerman en Megan Mullally die de stemmen vertolken in de originele versie van de film zijn in het echte leven overigens ook man en vrouw). Het kersverse bruidspaar laat hun roodharige snoezige krullebolletje achter in de goede vampierenhanden van Opa Drac die belooft om er tijdens hun afwezigheid heel erg goed voor te zorgen. Maar niets is minder waar, Drac ziet hierin een ideale gelegenheid om, vergezeld van zijn eensgezinde kasteelvrienden, met het mannetje naar een soort van vampieren-trainingskamp – Camp Winnipacaca aka ‘Camp Vamp’ - te trekken, in een ultieme poging om van hem een échte vampier te maken waar hij trots kan op zijn. Het ergste wat Dracula immers kan overkomen is dat zijn kleinkind wordt grootgebracht in de mensenwereld ! En terwijl mama Mavis de leuke dingen in de mensenwereld leert ontdekken (48 smaken Slush – ijsdrank – en winkels die 24/7 open zijn bijvoorbeeld om maar twee dingen te vermelden) probeert men Dennis op de meest waanzinnige manieren de klik te laten maken naar het vampirisme…

Hotel Transylvania 2 (NV) | Filmfreak (7)

“Hotel Transylvania 2” werd geregisseerd door Genndy Tartakovsky, met zo’n naam alleen al zou je niet misstaan als personage in de film. Tartakovsky was ook al regisseur van dienst voor de eerste “Hotel Transylvania”. Die bracht in 2012 wereldwijd meer dan 350.000.000 Dollar op en is in Amerika tot nu toe nog steeds de film die in zijn eerste week in de septembermaand de hoogste opbrengst ooit had. Genndy leerde de stiel met animatiefilms op Televisie zoals ‘Samurai Jack’, ‘Star Wars : Clone Wars’ en ‘Dexter’s Laboratory’). Ook de sequel kunnen maken had natuurlijk flink wat voordelen voor de filmmaker. De wereld waarin de eerste film zich afspeelde was al gekend en kon als basis dienen voor de opvolger terwijl de makers voor het uittekenen van het Vampierenkamp in de film hun fantasie en creativiteit de vrije loop konden laten gaan. Het creëren van een goede Dennis bleek één van de grootste uitdagingen en zoals verwacht zorgde het haar van de schavuit nog voor het meeste hoofdbrekens. Haar en hoe dit beweegt en reageert op bewegingen is voor veel makers van animatiefilms altijd al een hekel punt geweest, het was iets wat Tartakovsky niet uit de weg ging voor zijn nieuwste prent. Niet echt een makkie want de verhoudingen van Dennis’ haar wijzigen meermaals in de film, iets waar de ‘hair simulation software’ geen weg mee kon…

Wij hebben zoals je weet een absolute voorkeur voor de originele versie van dit soort animatie-films, voornamelijk omwille van de stemmetjes. Wij moeten het bij gebrek aan een originele versie van de film doen zonder de voices van ondermeer Adam Sandler, Selena Gomez, Steve Buscemi en Mel Brooks. Jacques Vermeire is slechts één van de Vlaamse namen uit de Vlaamse voice cast van de film en daar lopen wij niet echt warm voor. Alhoewel er toch wat ruime is voor creativiteit : een wolf met een soort van Gents accent, een koppeltje met een Limburgse tongval, het zorgt voor wat tegengewicht voor de ongetwijfeld schattiger stemmetjes in de Amerikaanse versie van deze film die als extra voordeel ook nog de leuke(re) woordspelingen in de grapjes hebben. Maar het neemt niet weg dat “Hotel Transylvania 2” natuurlijk wel leuk is en vooral bij de ‘kleine mannen’ goed onthaald wordt. Een aantal ouders vind het leuker/belangrijker om zijn Facebook-pagina te checken met een smart phone die met het licht dat zo’n ding verspreidt tot in een straal van drie rijen bioscoopzetels zo storend is terwijl wie hoger zit er ook niet kan naast kijken. Foei. Maar dat terzijde.

Hotel Transylvania 2 (NV) | Filmfreak (8)

De personages in “Hotel Transylvania 2” zijn best wel leuk gevonden (de mummy, de onzichtbare man, bigfoot, de Weerwolf, Frankenstein) alhoewel sommige op bepaalde momenten voor de allerkleinsten misschien wel (te) angstaanjagend zijn. De grappen volgen elkaar in snel tempo op maar een dijenkletser is deze film niet. Echt geniaal zijn de vondsten van de filmmakers ook niet echt, wel heeft men het verhaal flink gemoderniseerd naar de E-tijd waarin we nu leven waarbij het bijzonder opvallend is dat men hier kiest voor een uitgesproken ‘product placement’ in de film. Videochatten, filmpjes bekijken over de smartphone, het gebeurt steevast met een Sony natuurlijk. En nog eens een Sony. En nog één. Het zal de verkoopcijfers van de mulitimedia-gigant ongetwijfeld ook wel positief beïnvloeden wanneer de HT kids een (nieuwe(re)) smart phone willen kopen. “Hotel Transylvania 2” mag dan wel niets nieuws te bieden hebben, het blijft een leuke film om met de kids te gaan zien op een vrije namiddag.

Koenraad Adams

© tekst

2015

Synopsis

De zaken lopen op wieltjes in Hotel Transylvania en de sfeer is er erg ontspannen nu Dracula het hotel ook open stelt voor mensen. Drac maakt zich echter wel een beetje zorgen over de ontwikkeling van zijn kleinzoon Dennis tot volbloed vampier. Terwijl Mavis haar menselijke schoonfamilie een bezoekje brengt, beslist hij samen met zijn griezelvrienden Dennis een monsterlijke boot camp training te geven om hem te veranderen in een échte vampier. Ondertussen brengt de stokoude vader van Drac een bezoekje aan het hotel. Maar wanneer hij ontdekt dat zijn kleinzoon geen volbloed vampier is én dat mensen welkom zijn in het hotel is het hotel té klein!

Hotel Transylvania 2 (NV) | Filmfreak (2024)

FAQs

Why did Hotel Transylvania 4 fail? ›

Even though the Hotel Transylvania series has never aimed to be anything more than appealing to kids, the fourth instalment falls short of that too. The jokes are silly but not funny, the story is simple but too predictable, and the animation lacks the inventiveness that Genndy Tartakovsky brought.

How old was Mavis in Hotel Transylvania 2? ›

This film takes place seven years after the first Hotel Transylvania (2012), and Dracula is 539 years old, Mavis is 125, and Jonathan is 28 years old.

What does Dracula call Mavis in Hotel Transylvania? ›

Drac dotes on Mavis, calling her ghoulish pet-names: “My honey guts ... Sweet fangs ...” She's turning 118 and is ready to see the world. But all Daddy Drac can think to do is stage a “visit” to the human village, where they all want to “eat your toes” and “shove garlic in your face.”

What is the message of Hotel Transylvania 2? ›

While the first one was about overcoming the monster's misanthropy, Hotel Transylvania 2 is about trying to accept humans, even though Drac haven't fully let go of his old nature. And the setup starts from Dracula's daughter, Mavis, marrying a human, Jonathan, then transitioned to them having a baby.

Is Hotel Transylvania 4 inappropriate? ›

Hotel Transylvania: Transformania is likely to entertain young fans of the series and children over 5 years. It isn't suitable for children under 5 years because of its animated violence and scary scenes. We recommend parental guidance for children aged 5-8 years.

Why did Kevin James leave Hotel Transylvania 4? ›

It should be noted that Sandler and James' absence from this film comes after they both signed new development deals with Netflix. In January 2020, Sandler re-upped his Netflix contract for four more films, with the deal reported to be worth $250 million.

How old was Mavis before death? ›

The age situation with Mavis isn't as simple as the other characters. Her body was frozen physically at 13 years old and would never age further, but mentally, she is 24 years old. To confuse things further, she was technically born 113 years prior to the start of the series but spent some time comatose, unable to age.

Are Dracula and Ericka married? ›

Back at the hotel Drac proposes to her and she accepts. In the fourth film, Ericka is married to Dracula. She, along with Mavis and Drac's friends goes to find Johnny and Drac who are in the Amazon rain forest of South America as a monster and human respectively.

What happened to Mavis' mom? ›

It is also shown that Mavis' mother was killed by a mob in approximately 1895 (based on a family portrait showing Mavis at around one-year-old with both of her parents).

What is Mavis full name? ›

Mavis Dracula-Loughran, or simply Mavis, is the deuteragonist of the Hotel Transylvania franchise.

Why did Dracula lie to Mavis? ›

Despite going through these lengths, Johnny felt that he wasn't part of the family. Mavis accused her father of not accepting Johnny because he was a human. In reality, Dracula told his lie because he felt panicked and overwhelmed by Johnny's premature enthusiasm.

Who killed Dracula's wife in Hotel Transylvania? ›

It's never confirmed what happened, but it's strongly implied that Martha either died in the fire started by the humans or that someone had snuck in and attacked her. Contrary to the legend, Drac and Mavis survived, but, sadly, Martha perished. It is Drac's sad history that persuaded him to build Hotel Transylvania.

Why didn't Adam Sandler do Hotel Transylvania? ›

It is possible Sony was looking to reduce the budget on Hotel Transylvania 4 and removing Sandler from the equation would do just that. Meanwhile, Sandler and Sony's relationship strained right around the time this franchise began, and Sandler began making Netflix movies instead.

What is the monster song in Hotel Transylvania 2? ›

"I'm in Love with a Monster" is a song recorded by American girl group Fifth Harmony for the 2015 animated film, Hotel Transylvania 2. It was written by Harmony Samuels, Carmen Reece, Sarah Mancuso, Edgar Etienne and Ericka Coulter with production handled by Samuels.

What is bela in Hotel Transylvania 2? ›

Bela is the main antagonist of Sony Pictures Animation's 10th feature film Hotel Transylvania 2, the second installment of the Hotel Transylvania film series. He is Vlad's former sidekick and Dennis' arch-nemesis.

Why is there no Hotel Transylvania 5? ›

Production. At first Sony for a moment really had no interest in continuing with the Hotel Transylvania saga, they commented that H.T. Transformania was the end of the saga, for some fans they did NOT consider it that way and others did not like the end of the fourth film.

Did Hotel Transylvania flop? ›

Sony Animation's Hotel Transylvania franchise comes to a conclusion after 10 years, three films, and just under $1.4billion in box office. That last number is unlikely to change, given the film will roll out on Amazon Prime Video following a $100million purchase by the streamer.

Was Hotel Transylvania a flop? ›

The movie proved to be a major hit and Sandler would return for the sequels, 2015's Hotel Transylvania 2 and 2018's Hotel Transylvania: Summer Vacation. With each new film, Sandler became more hands-on with each entry, which often clashed with filmmaker Genndy Tartakovsky.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 6244

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.