10 do’s en don'ts voor zelf waxen (2024)

Waxen is een beautybehandeling die ons zowel kan intrigeren als bang maken. Aan de ene kant geeft het je lichaam een ultrazachte huid en blijf je voor vier tot zes weken haarloos. Aan de andere kant kan het een pijnlijke ervaring zijn met beschadigende gevolgen als het niet veilig en correct wordt uitgevoerd. Bij ons ben je echter aan het goede adres voor al je waxtips! Volg onze 10 do's en don'ts, van de beste voorbereiding tot welke wax je moet kiezen en welke activiteiten je na het waxen moet vermijden, zodat je thuis altijd comfortabel en luxueus kunt waxen!

#1 DO: Bereid je huid goed voor

10 do’s en don'ts voor zelf waxen (1)

Het is altijd essentieel dat je huid er klaar voor is voordat je begint met waxen. Of het nu je wenkbrauwen, borst of benen zijn - zorg ervoor dat de huid schoon is, geen snijwonden, blauwe plekken of acne heeft. Waarom? Als je huid geïrriteerd is, loop je het risico op infecties, brandwonden en schaafwonden.

Een van de beste manieren om bovenstaande risico's voor en na het waxen te voorkomen, is door te scrubben. Door te scrubben verwijder je niet alleen dode huidcellen, maar minimaliseer je ook het risico op ingegroeide haartjes (trek er NIET aan!) en verwijder je het vuil dat de poriën verstopt. Zorg ervoor dat je je huid zachtjes exfolieert met een scrub en dat je een paar dagen na het waxen een dagelijkse routine aanhoudt, zodat je haartjes gezond groeien. Een andere geweldige manier om je huid voor te bereiden is door ze te kalmeren met pre-waxlotions en -sprays.

#2 DON’T: Drink geen alcohol of cafeïne

10 do’s en don'ts voor zelf waxen (2)

Het klinkt verleidelijk om je favoriete wijn of koffie te drinken tijdens je luxueuze waxbeurt. Je wilt het waarschijnlijk wel even overslaan of wachten tot later als je ontdekt wat voor invloed het kan hebben op je behandeling. Alcohol en cafeïne bevatten allebei uitdrogende eigenschappen, waardoor de poriën rond je haar strakker kunnen worden en waardoor waxen een pijnlijkere ervaring wordt. Als je toch behoefte hebt aan die extra kick, drink dan een paar uur voor je waxbeurt.

#3 DO: Kies je wax zorgvuldig

Van zachte wax tot waxstrips - het kan overweldigend lijken wat je voor je behandeling moet kiezen. Bij ons ben je echter aan het juiste adres! Hier volgt een overzicht van elk type wax, zodat je altijd weet wat je moet kiezen voor welk gebied je wilt behandelen.

Warme wax: Warme wax is geweldig op de meeste haartypes en op alle lichaamszones. Het helpt te poriën te openen, zodat zelfs de diepst gewortelde haartjes kunnen worden verwijderd. Wat betekent dat? Het is een minder pijnlijke waxervaring!

Waxstrips: Met waxstrips breng je een dun laagje wax met een spatel op de gewenste zone aan voordat je het eraf trekt met een stoffen strip of papieren strip. Deze techniek gebruik je het beste op grotere lichaamszones, omdat het gemakkelijk is om aan te brengen en te verwijderen dan de andere methodes.

Crèmewax: Crèmewax, een verzachtende optie die perfect is voor de gevoelige huid. Het bevat vochtinbrengende bestanddelen, wat betekent dat je huid glad blijft en gevoed wordt tijdens je behandeling.

Zachte wax: Zachte wax is een milde optie die zowel voor grote als gevoelige lichaamszones geschikt is. Dat komt doordat het zich beter aan het lichaam hecht dan harde wax. Het beste eraan? Het heeft exfoliërende eigenschappen, waardoor het de dode huidcellen én de haartjes verwijdert.

• Hete wax: Hete wax is vaak verkrijgbaar in de vorm van parels, blokken en pellets die in een waxverwarmer worden gesmolten en in vergelijking met andere soorten wax minder pijn veroorzaken. Hoewel het vaak wordt gebruikt voor de intieme lichaamszone, is het recentelijk populairder geworden om het op grotere zones te gebruiken. Waarom? Het kan de meest stugge haartjes verwijderen! Dat komt omdat je de wax 1 minuut op de huid laat zitten voor je het verwijdert.

#4 DON’T: Haar waxen dat te lang of te kort is

10 do’s en don'ts voor zelf waxen (3)

Je gaat er waarschijnlijk van uit dat je met waxen alle haren weg krijgt, ongeacht de lengte. De lengte kan echter een belangrijke factor zijn voor de doeltreffendheid van je behandeling. Als je haar te lang is, loop je het risico op een minder fijne, oncomfortabele waxervaring. Waarom? Je haar kan in de war raken en onder de wax in de knoop raken, terwijl het ook vuil aantrekt. Als je haar te kort is, heeft de wax geen basis om zich aan vast te hechten, wat betekent dat je de huid verwijdert als je het eraf trekt.

De ideale haarlengte voor het waxen moet tussen ongeveer 6 en 19 mm zijn. Deze lengtes zorgen ervoor dat de wax zich aan de huid hecht en de haren gemakkelijk verwijdert. Als je haar te lang is en je het niet wilt scheren, knip het dan een paar dagen voor je behandeling voorzichtig bij met een schaar.

#5 DO: Wees voorzichtig bij het aanbrengen en verwijderen

10 do’s en don'ts voor zelf waxen (4)

Het belangrijkste doel van waxen is om ongewenste haartjes bij de wortel uit te trekken. Om eventueel afbreken te vermijden, is het belangrijk dat je de wax altijd veilig en correct aanbrengt. Bij het aanbrengen smeer je de wax in dezelfde richting als je haargroei, zodat het aan je huid hecht. Bij het verwijderen moet je het snel tegen de haargroei in wegtrekken in stroken die evenwijdig lopen met het lichaamsdeel. Als je het anders doet, loop je het risico op ingegroeide haartjes.

#6 DON’T: Een scheermesje gebruiken

10 do’s en don'ts voor zelf waxen (5)

Het is verleidelijk om je scheermesje te pakken om die vervelende stoppels na het waxen weg te scheren. Als je echt op zoek bent naar een gladde huid, is dit het laatste wat je moet doen. Als je haar na het waxen weer groeit, zal het zachter en fijner zijn, omdat het vanaf de wortel werd verwijderd. Scheren is een snelle oplossing, maar het pakt de haarwortel niet aan, wat betekent dat het haar sneller terugkomt en dikker wordt. Als je je echt moet scheren voor je volgende waxbeurt, doe het dan ten minste drie weken van tevoren, zodat je de tijd hebt om het tot de juiste lengte te laten groeien.

#7 DO: Houd je na het waxen aan een routine

Zorg er altijd voor dat je je houdt aan een regelmatige verzorgingsroutine na het waxen om het natuurlijke vochtgehalte van je huid te beschermen en mogelijke ingegroeide haartjes of infecties te voorkomen. Probeer bijvoorbeeld kalmerende lotions en oliën na het waxen, zoals de Jean Marin After Wax Cooling Gel om je huid gehydrateerd te houden dankzij de kalmerende mix van oliën en hydraterende bestanddelen. Draag zachte, ruime kleding om je huid wat lucht te geven om te ademen, want alles wat strak zit, zoals trainingskleding, kan irritatie en mogelijke infectie veroorzaken. De resultaten? Een zijdezachte huid die er geweldig uitziet en geweldig aanvoelt!

#8 DON’T: Overdreven sporten

10 do’s en don'ts voor zelf waxen (6)

Misschien wil je direct na het waxen doorgaan met je work-outs, maar het is beter een dag of twee te wachten zodat je lichaam kan ontspannen. Waarom? Activiteiten zoals hardlopen, Pilates, fietsen en Bikram-yoga leiden tot zweten, wat weer leidt tot huidirritatie en een hoger risico op infecties. Wij raden je ook aan een paar dagen na het waxen niet te zwemmen, omdat chloor een gevoelige huid kan verergeren en een uitdrogend effect heeft. Als je een gevoelige zone hebt gewaxt, kan dat gedurende langere tijd leiden tot ongemak, mogelijke roodheid en puistjes.

#9 DO: Relax

10 do’s en don'ts voor zelf waxen (7)

Het beste wat je voor en tijdens het waxen kunt doen, is zo ontspannen mogelijk te zijn. Vergeet niet dat het de bedoeling is om je huid zijdezachte resultaten te geven die langer zullen aanhouden dan andere ontharingstechnieken zoals scheren. Als je bang bent voor de pijn, neem dan een ibuprofen of gebruik verdovende crème rond het gebied voor je behandeling, want stress kan je lichaam gespannen en het waxen pijnlijker maken. Als je ongesteld bent, moet je waxen absoluut vermijden, want door het lage oestrogeenniveau is de huid ultragevoelig. Als je de juiste instelling hebt, kan je van waxen een kalmerende luxueuze behandeling maken.

#10 DON’T: Je huid aan warmte blootstellen

Je haar beschermt je huid tegen de hitte. Daarom zullen pas gewaxte zones na de behandeling kwetsbaarder en gevoeliger zijn. Heet water verwijdt je poriën, waardoor je een hoger risico op infecties en ingegroeide haartjes hebt. Zonlicht kan uitslag en verbranding veroorzaken, waardoor zonnecrème een onmisbare bescherming is als je een strandwandeling wilt maken. Vermijd de eerste paar dagen na het waxen het volgende:

    • Hete baden en douchen

    • Sauna's

    • Massages

    • Zonnebanken en -baden

    • Jacuzzi’s en bubbelbade

10 do’s en don'ts voor zelf waxen (2024)
Top Articles
Lojas em Portugal: guia completo para fazer compras no país
Capítulo 2. Tipos de datos en C
Bank Of America Financial Center Irvington Photos
No Hard Feelings Showtimes Near Metropolitan Fiesta 5 Theatre
Jordanbush Only Fans
Metallica - Blackened Lyrics Meaning
Instructional Resources
Identifont Upload
Online Reading Resources for Students & Teachers | Raz-Kids
Beacon Schnider
Devotion Showtimes Near Mjr Universal Grand Cinema 16
Imbigswoo
Weather Annapolis 10 Day
Premier Boating Center Conroe
Obituary Times Herald Record
Wnem Radar
Saberhealth Time Track
Carolina Aguilar Facebook
Craigslist Free Stuff Merced Ca
Rondom Ajax: ME grijpt in tijdens protest Ajax-fans bij hoofdbureau politie
Jalapeno Grill Ponca City Menu
Unity - Manual: Scene view navigation
Uconn Health Outlook
Mail.zsthost Change Password
Puss In Boots: The Last Wish Showtimes Near Cinépolis Vista
Cvs El Salido
2021 Volleyball Roster
Utexas Iot Wifi
Breckiehill Shower Cucumber
Pulitzer And Tony Winning Play About A Mathematical Genius Crossword
Motorcycle Blue Book Value Honda
2004 Honda Odyssey Firing Order
Ups Drop Off Newton Ks
031515 828
Earthy Fuel Crossword
Warren County Skyward
Sports Clips Flowood Ms
Www.craigslist.com Syracuse Ny
De beste uitvaartdiensten die goede rituele diensten aanbieden voor de laatste rituelen
Craigslist Org Sf
Synchrony Manage Account
Craigslist Mount Pocono
Merkantilismus – Staatslexikon
Empires And Puzzles Dark Chest
Linda Sublette Actress
Hometown Pizza Sheridan Menu
2023 Nickstory
Autum Catholic Store
Brauche Hilfe bei AzBilliards - Billard-Aktuell.de
Arginina - co to jest, właściwości, zastosowanie oraz przeciwwskazania
About us | DELTA Fiber
Ranking 134 college football teams after Week 1, from Georgia to Temple
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 6103

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.